I England ja,ja…

Vi har precis vaknat upp till det andra dygnet i Dover. I går natt när vi guppade in i den yttre hamnen efter 13 timmar (och 8 av dom i snitt 10 sekundmeter) motvind var vi ganska möra – men vid gott mod.

Allt ser så annorlunda ut i mörker. Blinkande ljus, fartygslantärnor överallt. Själv har jag dåligt mörkerseende så jag är väldigt beroende av Bobbys ögon och plottern såklart. Undrar om man kan öva upp sitt mörkerseende? Hoppas det.

Det var en skön känsla att bli lotsad in av hamnkapten via VHF-radion till en plats vid en tillfällig tilläggningsbrygga för oss ”nattsuddare”. Och stänga av motorn.

Det blev en Gammeldansk när alla tampar var iland. Den satt fint. Vi skålade för att vi tagit oss till England tillsammans för första gången i egen båt. Och vi skålade för att vi funkar bra som ett team. Pepping och positiva tankar gödslades friskt. Då blir det bra oavsett väder och vind.

När vi vaknade sken en varm skön sol på oss. Härligt! Bobby gick upp till hamnkontoret och vi blev anvisade en fin bryggplats i en av hamnbassängerna ( som var stängd med tidvattensport när vi kom).

Frukosten satt extra fint i sittbrunnen och energin fylldes på. Otilia fick en dusch av sötvatten och lite extra kärlek. Vilken trygg och stadig båt hon är. Men så är hon ju konstruerad för havssegling också.

Nu ville vi se hur Dover ser ut i dagsljus så vi knöt på oss bra promenadskor och trampade iväg. Vita klippor och slott såg vi ifrån hamnen. Vi tog sikte på dessa.

Uppför, uppför. Så var vi på toppen och slottsområdet. Men dom ville ha 200 sek per person för att släppa in oss. Det fick dom inte! Vi spatserade vidare till klipporna i öst i stället. Det var gratis 🙂

Hänförande utsikt fick vi som belöning. Och tänk så annorlunda hamnen såg ut uppifrån i dagsljus!

Trötta ben och tom mage tog oss till en lokal pizzeria – stenugnsbakade pizzor. Fantastiskt gott och prisvärt. 150 sek för två pints och pizzorna. Gött för budgeten!

Kvällen blev lugn hemmakväll i båten. Vi planerade lite vad vi ska ta sikte på nästa gång. Det finns några alternativ. Men vilken dag som är bäst att kasta loss vet vi inte riktigt ännu. Vi ser bara sydvästliga vindar på väderkartorna, men med olika styrkor. I näsan igen med andra ord. Gilla läget!

Låt oss återkomma och berätta mer hur det blev. Summa summarum: vi lever vår dröm och har det fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: