Det är bara att gilla läget!

Vi har nu varit i Blankenberge i Belgien i tre dagar. Tiden har gått fort och vi har kunnat njuta av vår vistelse här. I torsdags flanerade vi runt i Blankenberge och tog en promenad på strandboulevarden. Huskomplexen runt stranden påminner om miljonprogrammet hemma i Sverige och är allt annat charmigt men det finns en gammal del också som har mer charm.

Charmigt var det däremot i Brugge dit vi tog tåget igår som bara tog 15 minuter. Vi promenerade kring och tittade på alla de gamla byggnaderna och kanalerna som slingrar sig genom stan. Men vi saknade båtlivet så vi kostade på oss en kanaltur med en av turistbåtarna och fick en fin guidad tur genom staden och dess kanaler. En härlig tur och vi hann precis hem till båten innan himlen öppnade sig. Sen blev det fredagsmys under sittbrunnstältet.

B i Brygge

Jag hade först tänkt lämna tältet hemma – vi ska ju till sol och värme. Men vilken tur att det fick följa med. Vi ser hur holländare och belgare tittar avundsjukt allt efter som det regnar och blåser mer och mer när vi myser i tältet.

Vad gäller vädret så ser prognosen lika dyster ut framöver. Regn och vindar som stundtals når kuling på södra Nordsjön och Engelska kanalen.  Och ja, det blåser sydväst och ja, det är i den riktningen vi ska. Planen är att så fort vi får lite hyggligt väder korsa Engelska kanalen och gå till Dover som är en sträcka på ca 80 sjömil. Vi följer väderutvecklingen med spänning.

Men som sagt det går ingen nöd på oss och vi försöker ta dagen som den kommer och skall se till att nå 10.000 steg på stegräknaren varje dag vi inte seglar. Det blir dagens uppgift tillsammans med att tanka vatten och diesel. Fullt upp med andra ord.

Allt väl ombord.

/Kapten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: