”Sök ingen bonk”

Det är alltid kul att prata med Tomas Carlsson. Men extra kul nu när vi håller på med de sista förberedelserna inför avseglingen. Tomas seglade till Karibien för 20 år sedan och har massor av erfarenheter   . Och han delar gärna med sig. Tack, Tomas!

Idag kom han ner till oss i båten och vi fick många goda råd. Det som jag tog till mig mest var att det är inte värt att segla när vinden är felvänd om man inte absolut måste.

Sök ingen bonk

Man bonkeseglar bara när man måste. Point taken.

Annat gott råd var att de checklistor som man skriver och som man jobbar med att beta av hela tiden fylls på. Den är säkert dubbel så lång dagen innan avfärd, sa Tomas. Bara att inse att det hela tiden kommer upp saker som man borde köpt, gjort, monterat mm.

Han fortsätter. Lägg en timme om dagen, om det går, för meck med båten under hela resan. För det kommer alltid dyka upp saker som går sönder eller behöver underhållas. Det blir som en daglig rutin.

Ja, nu fick jag lite lugn i själen i alla fall. Man måste släppa sargen någon gång och ta det lite som det kommer. Listor är bra, men kan bli ett stressmoment. Det förtar ju lite av glädjen.

Vi fortsätter att skruva och stuva och tar tacksamt emot en väns erbjudande om att få hjälp med förberedelserna – om vi vill.

Det Tomas inte vet om båtar och segling är inte värt att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: