Bucket list och personkemi

Vi inser ju, som många långfärdsseglare berättat för oss, att ibland är det skönt att vara fler ombord. Det är första gången vi gör det här. Och vi vet ju inte hur vi som par kommer att komplettera varandra i situationer vi aldrig ställts inför förut. Det är nu dags att sätta en rutt – mer specifikt med datumintervall mm.  Då först kan våra medseglare ta ställning till om dom vill följa med eller inte.

Ett par har räckt upp handen och vill gärna hänga på över Atlanten med start från Kanarieöarna. Det är tydligt att det är något många har på sin ”bucket list”.  Men i  mitt huvud (vet inte om det är ett kvinnligt sätt att tänka) går funderingarna kring om personerna fungerar tillsammans med oss – eller vi med dom – rent personkemiskt.

Man kan ha en världsduktig seglare med sig ombord. Men tänk om den personen t ex inte tar hänsyn till övrigas integritet, inte håller samma ordning,  utan är endast med för att göra sin egen bucket list-resa. I över 20 dygn! Det kan skrämma mig lite som är fascinerad av gruppdynamik och personlighetstyper.

Nu har vi sådan tur att vi känner de som vill med bra sedan många år tillbaka. Så här ska jag absolut inte måla några djävular på väggen.  Vi kommer att ha underbara människor ombord! Det är jag helt övertygad om.

Nu tar vi det från där vi står just nu; söndagen den 21 maj, anno 2017. Ruttplanering – steg 2, utrusta och sjösätta Otilia i svenskt vatten inom de närmsta dagarna. Sedan kan vi börja räkna ned till dagen vi släpper sargen på riktigt.

bilden: Bästa personkemin! Våra fina vänner Ann och Anders som mönstrade på en vecka för ett antal år sedan i Grekland när Jag och Bobby seglade runt i östra Medelhavet (här har vi just lagt till i en liten hamn i Turkiet  – Palamut).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: